Arbona koristi kolačiće kako bi vam osigurala personalizovano i kvalitetno iskustvo na stranici, bez prikupljanja vaših ličnih podataka. Prihvatite kolačiće ili pročitajte više informacija.
Zatražite ponudu

Instagram stavlja fokus na Views metrike

Objavljeno 15.8.2024 12:02:51
Instagram stavlja fokus na Views metrike
Već mesecima u Instagram-u aktivno rade na edukaciji tržišta i uveravaju kreatore sadržaja da bi trebalo da prestanu da brinu o broju pratilaca i počnu da se koncentrišu na domet. U skladu sa tom pričom, Instagram je odlučio da uvede određene promene. Naime, metrike se menjaju jer Instagram želi da se fokusirate na domet (reach) umesto na tradicionalne metrike poput broja pratilaca i lajkova.

prikaz instagram views metrike

Instagram uvodi "Preglede" (Views) kao primarnu metriku za sve formate, uključujući Reels, uživo prenose, fotografije, carousel objave i priče. Fokus je sada stavljen na broj pregleda (views), a promenjeni su i nazivi nekih metrika kako bi kreatorima bilo lakše da prate performanse svojih objava. Na primer, "Reels Plays" sada se zovu "Views", dok su uvedene nove metrike kao što su "Watch time" i "Engagements". Ove promene imaju za cilj da pomognu kreatorima da bolje razumeju kako njihovi sadržaji utiču na publiku.

prikaz instagram metrike koja se fokusira na preglede sadržaja

U svetlu ovih promena, izuzetno je važno za kreatore da se fokusiraju na stvaranje sadržaja koji podstiče duže vreme gledanja i interakciju, jer su to sada ključni pokazatelji uspeha na platformi. Instagram se na ovaj način prilagođava potrebama kreatora i podstiče stvaranje kvalitetnog i relevantnog sadržaja. Ove promene mogu biti korisne i za brendove koji koriste Instagram kao deo svoje digitalne strategije, jer omogućavaju dublje razumevanje kako korisnici reaguju na njihove objave. To može pomoći u optimizaciji sadržaja i boljim rezultatima kampanja.

Ako vam ove promene na Instagramu zvuče izazovno ili jednostavno želite da prepustite vođenje vaših društvenih mreža stručnjacima, tu smo da vam pomognemo, bez obzira da li vam je potrebna pomoć u prilagođavanju novim metrikama ili želite da izgradite snažniju prisutnost na društvenim mrežama, slobodno nam se javite.
Arhiva Blog postova